Budapestfiléer

Serverar: 4 portioner

Detta recept fick jag av min gulliga ungerska arbetskamrat. Jag lagade den igårkväll och det blev fantastiskt gott. Jag har lagat på tjocka kycklingfiléer, men ursprungs- receptet ska vara fläskkotletter.

Ingredienser

  • 4 större bröstfiléer av kyckling
  • 1 gul lök skivad
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt Gyulai eller Csabai (paprikakorv)
  • (det funkar med dansk chorizo salami med)
  • 1 röd eller gul paprika i tunna skivor
  • 300 g valfri svamp (inte kantareller) skivad
  • 50g valnötter (hackade)
  • 3 dl grädde
  • 1½ msk tomatpuré
  • Senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna itu så man kan öppna upp dom som en bok. Salta och peppra insidan. Bred på senap och lägg i 2 korvskivor, 2 paprika- ringar och 2 lökringar.
    2. Vik ihop och fäst ihop sidan med tandpetare eller köttnål. Salt och peppra båda utsidorna och linda in dem i bacon.
    3. Lägg filéerna i en smord ugnsfast form och förgrädda i 175 grader ca 15 minuter. Under tiden rör ihop grädden med tomat- purén.
    4. Ta sedan ut köttet, Strö över svampen salta och peppra lite och häll över gräddblandningen. Grädda 20 minuter till. Ta ut formen strö över valnötterna och grädda ytterligare 10-20 minuter.
    5. Jag serverade klyftpotatis till med en god sallad Men det funkat med ris eller pasta också ( typ papardelle )

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben