Budapeststubbe

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Tips Äggvitor går bra att spara i en burk i kylen. Vet man sedan inte antalet kan man måtta, 3 äggvitor = ca dl. Färdig Budapeststubbe förvaras svalt.

Ingredienser

  • Botten
  • 4-5 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 1 1/2 dl snabbmarsanpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk mandarinklyftor, ca 300 g
  • 250 g färska jordgubbar
  • Garnering
  • 50-100 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Vispa upp äggvitorna, tillsätt sockret under vispning och vispa till hårt skum.
    3. Hacka nötterna, gärna i matberedare, och blanda med marsanpulvret. Vänd ner det i äggviteskummet.
    4. Smörj ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt.
    5. Bred ut smeten till ett jämnt lager över hela papperet. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min tills bottnen är svagt färgad. Låt svalna.
    6. Vänd bottnen upp och ner på ett nytt papper.
    7. Vispa grädden. Låt mandarinklyftorna rinna av väl och skiva jordgubbarna, spara några till garnering.
    8. Bred grädden över bottnen, strö över frukt och bär och rulla ihop på längden som en rulltårta.
    9. Smält chokladen och ringla den över. Ställ svalt fram till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben