Buffedessert

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

underbart god fruktpaj

Ingredienser

  • Botten
  • 75 gr rumsvarmt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Citruskräm
  • 1 äggula
  • 1 msk maizenamjöl
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • rivet skal av ½ lime
  • 1 msk pressad saft av limen
  • Till garnering 1 liter blandade frukter eller bär
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till botten i en bunke eller matberedare:Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. Nagga den. Grädda i 200 grader mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
    2. Blanda alla ingredienserna utom saft och skal i en kastrull. Värm upp försiktigt under omrörning och sjud tills krämen tjocknar. Låt den svalna och smaksätt sedan med saft och skal.
    3. Fyll botten med krämen och lägg på hela,delade eller skivade bär,frukt. strö lite florsocker över och garnera med gröna blad

    Kommentarer (1)

    Gunsan6 6 juni 2010

    God och lätt avrundning på en måltid. Lite syrlig, inte alls söt. Jag garnerade med jordgubbar och kiwi. Omtyckt av alla, men räcker nog snarare till 8 personer. Väldigt lätt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben