Bulgurpaj

Serverar: 6 portioner

En nyttig och annorlunda paj av bulgur, köttfärs, morot, valnötter, lök och ägg. Måste provas!

Ingredienser

  • 3 dl grovbulgur
  • 7 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 50 g smör
  • 200 g nötfärs 10%
  • 1 morot
  • 3 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 2 dl valnötter
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk svartpeppar
  • 4 dl riven ost, max 17%
  • 1 dl mjöl
  • Salt
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Koka upp bulgur på medelvärme omkring 15 minuter. Sila av dem och lägg dem i en bunke. Fräs under tiden finhackad lök under omrörning i smör tills den blivit genomskinlig. Tillsätt köttfärs, fräs ytterligare ca 3 minuter under omrörning.
    2. Blanda i råriven morot, fräs alltsammans ytterligare 1 minut och tag därefter pannan från plattan. Vispa upp ägg i en skål.
    3. Blanda bulgur, vispade ägg, ströbröd, grovhackade valnötskärnor, bakpulver, svartpeppar, riven ost, mjöl, köttfärsblandningen och salt. Rör om.
    4. Häll smeten i en smord kakform eller pajform, grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Servera pajen med en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben