En nyttig och annorlunda paj av bulgur, köttfärs, morot, valnötter, lök och ägg.
Måste provas!
Ingredienser
3 dl grovbulgur
7 dl vatten
1 gul lök
50 g smör
200 g nötfärs 10%
1 morot
3 ägg
4 msk ströbröd
2 dl valnötter
2 tsk bakpulver
1 msk svartpeppar
4 dl riven ost, max 17%
1 dl mjöl
Salt
Tillbehör
Grönsallad
Instruktioner
- Koka upp bulgur på medelvärme omkring 15 minuter.
Sila av dem och lägg dem i en bunke.
Fräs under tiden finhackad lök under omrörning i smör tills den blivit genomskinlig.
Tillsätt köttfärs, fräs ytterligare ca 3 minuter under omrörning.
- Blanda i råriven morot, fräs alltsammans ytterligare 1 minut och tag därefter pannan från plattan.
Vispa upp ägg i en skål.
- Blanda bulgur, vispade ägg, ströbröd, grovhackade valnötskärnor, bakpulver, svartpeppar, riven ost, mjöl, köttfärsblandningen och salt. Rör om.
- Häll smeten i en smord kakform eller pajform, grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
Servera pajen med en grönsallad.
Kommentarer (0)