Bulgurwok

Serverar: 1 portioner

Snabbt, enkelt och mycket gott. Smak av färsk ingefära och vitlök. Går att använda lite efter vad man har.

Ingredienser

  • Ca 3 dl wokgrönsaker, Bali
  • 6-8 köttbullar (små delikatess köttbullar)
  • 1/2-1 dl fryst kebabsplit
  • 4-6 tunna rödlöksklyftor
  • 2-3 körsbärstomater
  • Kebabkrydda
  • Färsk ingefära
  • Vitlöksklyfta, liten
  • Sambal oelek efter smak
  • 1 port kokt bulgur
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka bulgur, 1/2 dl bulgur kokas i 1 dl vatten samt lite salt eller enligt anvisning.
    2. Smält lite smör i en stekpanna och stek wokgrönsakerna en stund, tillsätt kebabsplit (finns i frysdisken och heter kebabsplit) så de får brynas samt krydda lite med kebabkrydda på kebabspliten.
    3. Tillsätt därefter fina lökklyftor (kan skäras direkt ner i pannan), delade köttbullar och tomat. Riv ner lite färsk ingefära samt en liten vitlöksklyfta rakt ner i stekpannan samt smaka av med sambal oelek. Blanda ner bulguren och låt allt bli varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben