Snabbt, enkelt och mycket gott. Smak av färsk ingefära och vitlök. Går att använda lite efter vad man har.
Ingredienser
Ca 3 dl wokgrönsaker, Bali
6-8 köttbullar (små delikatess köttbullar)
1/2-1 dl fryst kebabsplit
4-6 tunna rödlöksklyftor
2-3 körsbärstomater
Kebabkrydda
Färsk ingefära
Vitlöksklyfta, liten
Sambal oelek efter smak
1 port kokt bulgur
Instruktioner
- Börja med att koka bulgur, 1/2 dl bulgur kokas i 1 dl vatten samt lite salt eller enligt anvisning.
- Smält lite smör i en stekpanna och stek wokgrönsakerna en stund, tillsätt kebabsplit (finns i frysdisken och heter kebabsplit) så de får brynas samt krydda lite med kebabkrydda på kebabspliten.
- Tillsätt därefter fina lökklyftor (kan skäras direkt ner i pannan), delade köttbullar och tomat.
Riv ner lite färsk ingefära samt en liten vitlöksklyfta rakt ner i stekpannan samt smaka av med sambal oelek.
Blanda ner bulguren och låt allt bli varmt.
Liknande recept
Kommentarer (0)