Buljongen blir extra god om den får mogna i kylen 8 timmar innan serveringen.
Ett tips är att hälla buljongen i en riskokare ( som håller buljongen het).
Sen är det bara tippa i kött av de sorter du vill ha, och gästerna får fiska upp köttbitarna när de är klara. Man kan även hälla i Glasnudlar efter att de legat i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
Ingredienser
200-300 g entrecote
200-300g fläskfilé
200-300 g kycklingfilé
200-300 g lövbiff
Eller kött efter egen fantasi
1 l vatten
3 buljongtärningar
4 citrongräs
2 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
4 kaffrilimeblad
1 dl japansk soja
Instruktioner
- Buljong:
Koka upp vatten och smula ner buljongtärningarna.
Ta bort det torra på citrongräset, krossa roten och skär det i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
- Blanda ner citrongräs, vitlök, sambal oelek, kaffirlimeblad och soja i i buljongen. låt stå och dra i kylen 8 timmar
- Skär kött i tunna skivor. Strö över salt och peppar.
- Servering:
Sila och hetta upp buljongen. Häll över den i en fonduegryta eller riskokare
Kommentarer (0)