Buljongfondue

Buljongen blir extra god om den får mogna i kylen 8 timmar innan serveringen. Ett tips är att hälla buljongen i en riskokare ( som håller buljongen het). Sen är det bara tippa i kött av de sorter du vill ha, och gästerna får fiska upp köttbitarna när de är klara. Man kan även hälla i Glasnudlar efter att de legat i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.

Ingredienser

  • 200-300 g entrecote
  • 200-300g fläskfilé
  • 200-300 g kycklingfilé
  • 200-300 g lövbiff
  • Eller kött efter egen fantasi
  • 1 l vatten
  • 3 buljongtärningar
  • 4 citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk sambal oelek
  • 4 kaffrilimeblad
  • 1 dl japansk soja
  • Instruktioner

    1. Buljong: Koka upp vatten och smula ner buljongtärningarna. Ta bort det torra på citrongräset, krossa roten och skär det i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    2. Blanda ner citrongräs, vitlök, sambal oelek, kaffirlimeblad och soja i i buljongen. låt stå och dra i kylen 8 timmar
    3. Skär kött i tunna skivor. Strö över salt och peppar.
    4. Servering: Sila och hetta upp buljongen. Häll över den i en fonduegryta eller riskokare

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben