Bullgrej

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Syndigt gott

Ingredienser

  • Degen
  • 50 g jäst
  • 200 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 g saffran
  • ½ tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 13 - 16 dl vetemjöl
  • Fyllningen
  • 75 g margarin
  • ½ dl strösocker
  • 200 g vit blockchoklad (hackad)
  • Garneringen
  • 1 uppvispat ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    smula jästen och smält matfettet. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Blanda i saffran salt och socker. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta tills degen är slät och smidig. Låt jäsa i 30 minuter. dela sedan degen 2 delar och kavla ut till en platta c:a 30-40 cm. Bred smöret, sockret och chokladen och vik in långsidorna så att de ligger omlott. låt jäsa i ytterligare 30 minuter. pensla upp med ägg och strö pärlsockret över Grödda i c:a 20 minuter med en ugnsvärme på 175 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben