Bullknyten

Serverar: 40 portioner

Gudomligt goda.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl + 1 dl socker
  • 10 dl + 4 dl vetemjöl
  • 150 g rumsvarmt margarin (matfett)
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa
  • 75 g hackad mörk choklad
  • 75 g matfett
  • Pensling
  • Ägg
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, salt, ½ dl socker och 10 dl vetemjöl.
    2. Arbeta ihop till en lös smet. Jäs den övertäckt i 15 minuter. Tillsätt matfett i klickar, ägg, 1 dl socker och resten av mjölet.
    3. Arbeta degen smidig. Jäs den i 30 minuter.
    4. Rör ihop riven mandelmassa, choklad och matfett till fyllningen.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut bitarna till plattor och skär i fyrkanter. Lägg på en klick fyllning på varje och vik in hörnen över fyllningen.
    6. Lägg bullarna i pappersformar. Jäs i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader, i 7 minuter. Pudra med florsocker.
    7. Tid 2 timmar

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben