Bums-bullar

Serverar: 20 portioner

Bullar till morgonkaffet kan man faktiskt baka snabbt. Nog är det allra godast att få dem nygräddade. Fortast går det förstås med pulvermix, men efter det här receptet har man också snabbt och lätt doftande varma bullar på knappa halvtimmen.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen kanel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl finhackat syltat apelsinskal
  • 1 dl russin
  • 1 ägg
  • 2 dl gräddmjölk
  • Till pensling
  • Uppvispat ägg
  • Pärlsocker
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke.
    2. Finfördela matfettet med fingrarna och rör till sist i finskuren frukt, russin och ägg blandat med gräddmjölk.
    3. Fördela smeten i pappersformar, pensla med ägg och strö på socker och mandel.
    4. Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader. Bullarna är godast att äta nygräddade.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben