Bullar till morgonkaffet kan man faktiskt baka snabbt. Nog är det allra godast att få dem nygräddade. Fortast går det förstås med pulvermix, men efter det här receptet har man också snabbt och lätt doftande varma bullar på knappa halvtimmen.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 dl strösocker
1½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen kanel
100 g smör eller margarin
1 dl finhackat syltat apelsinskal
1 dl russin
1 ägg
2 dl gräddmjölk
Till pensling
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Hackad mandel
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke.
- Finfördela matfettet med fingrarna och rör till sist i finskuren frukt, russin och ägg blandat med gräddmjölk.
- Fördela smeten i pappersformar, pensla med ägg och strö på socker och mandel.
- Grädda bullarna ca 10 minuter i 225 grader. Bullarna är godast att äta nygräddade.
Kommentarer (0)