Caesarburgare

Serverar: 4 portioner

Favoritsalladen, men i hamburgerform! Läckert och otroligt gott.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs, gärna högrev
  • 1 gul lök
  • ½ msk + ½ msk olivolja
  • ½ msk sardellkräm på tub eller 6 sardellfiléer
  • 2 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Dressing
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1 paket bacon, 140 g
  • 1 ljust lantbröd, t.ex. Levain
  • 1 romansallad
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 100 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i ½ msk olivolja i stekpanna på medelvärme. Tillsätt sardellerna och låt dem smälta ner. Låt lökblandningen kallna. Rör ihop färs, lökblandning, vatten, senap, salt och peppar. Forma till 4 ovala hamburgare. Pensla dem runt med ½ msk olivolja.
    2. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Stek baconet krispigt i het stekpanna. Skär brödet i skivor. Skölj salladen, skala löken. Skiva lök och tomater.
    3. Grilla eller stek hamburgarna ca 5 minuter på varje sida. Grilla eller stek brödskivorna ca 30 sekunder på varje sida.
    4. Bred dressingen på bröden. Lägg på sallad, lök, tomat, burgare och bacon. Toppa med hyvlad parmesanost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben