Detta är en grym kladdkaka från ett café i Göteborg. Underbar och enkel att lyckas med!
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
2,5 dl vetemjöl (går att byta ut till glutenfritt/mjölkfritt mjöl)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
100 g margarin
40 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Sätt på ungen på 200 grader.
- Smält sedan blockchokladen, med hjälp av vattenbad eller i micron.
Smält samtidigt margarinet och blanda ihop det med blockchokladen.
- Vispa ägg och socker, och blanda sedan i vetemjölet, kakaon och vaniljsockret.
Kakaon ska siktas i, för att undvika klumpar.
- Blanda tillsist i margarin och blockchoklad-blandingen i smeten.
Häll alltihop i en smord form med löstagbara kanter, och placera kakan i mitten av ugnen.
- Låt den gräddas i ca.15 minuter innan du provsticker kakan. Är den alltför rinnig så kan den vara inne lite till. Du bestämmer själv hur kladdig du vill att den ska vara.
Kommentarer (1)
gjorde i muffinsformar och pluttade i hallon =) (använde mig av finax lågproteinmjöl som är gluten och mjölkfritt och milda mjölkfritt marigarin samma mängder som redan står i receptet ) barnen diggade detta recept, så jag rekommenderar att de bör provas =) här kommer en blid till ditt recept!! =)