Cafékladdkaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en grym kladdkaka från ett café i Göteborg. Underbar och enkel att lyckas med!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl (går att byta ut till glutenfritt/mjölkfritt mjöl)
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g margarin
  • 40 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt på ungen på 200 grader.
    2. Smält sedan blockchokladen, med hjälp av vattenbad eller i micron. Smält samtidigt margarinet och blanda ihop det med blockchokladen.
    3. Vispa ägg och socker, och blanda sedan i vetemjölet, kakaon och vaniljsockret. Kakaon ska siktas i, för att undvika klumpar.
    4. Blanda tillsist i margarin och blockchoklad-blandingen i smeten. Häll alltihop i en smord form med löstagbara kanter, och placera kakan i mitten av ugnen.
    5. Låt den gräddas i ca.15 minuter innan du provsticker kakan. Är den alltför rinnig så kan den vara inne lite till. Du bestämmer själv hur kladdig du vill att den ska vara.

    Kommentarer (1)

    Teskedsgumman79 30 september 2011

    gjorde i muffinsformar och pluttade i hallon =) (använde mig av finax lågproteinmjöl som är gluten och mjölkfritt och milda mjölkfritt marigarin samma mängder som redan står i receptet ) barnen diggade detta recept, så jag rekommenderar att de bör provas =) här kommer en blid till ditt recept!! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben