Caffelattemuffins

Serverar: 6-8 portioner

En trevlig trend som håller i sig är stora muffins med olika smak. Naturligtvis kan du göra dem i mindre muffinsformar också och istället få flera.

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • 1 msk frystorkat kaffepulver
  • 1/2 tsk kardemumma, malen
  • 50 g pinjekärnor
  • 125 g smör, mjukt
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Topping
  • 1 äggvita
  • 1/2 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 6-8 physalis
  • ev kaffepulver
  • Instruktioner

    Ugn: 200º 1. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, kaffepulver, kardemumma och pinjekärnor i en skål eller plastpåse. 2. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken. 3. Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. 4. Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med physalis och ev lite kaffepulver

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben