Serverar: 6-8 portioner
En trevlig trend som håller i sig är stora muffins med olika smak. Naturligtvis kan du göra dem i mindre muffinsformar också och istället få flera.
Ugn: 200º 1. Blanda mjölet med bakpulver, bikarbonat, salt, kaffepulver, kardemumma och pinjekärnor i en skål eller plastpåse. 2. Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken. 3. Rör till sist försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott. Fördela smeten i stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4. Sätt gärna formarna i en muffinsplåt för att ge dem bättre stadga. Grädda dem i ugnen, ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna på bakgaller. 4. Vispa äggvitan till toppingen hårt. Blanda ner florsockret och fortsätt vispa tills det bildas toppar. Tillsätt philadelphiaosten och rör om. Fyll toppingen i en engångsspritspåse med ett tyll. Spritsa topping på de avsvalnade muffinsarna. Dekorera med physalis och ev lite kaffepulver