Cajunburgare

Serverar: 4 portioner

En god variant.

Ingredienser

  • Burgare
  • 0,5 kg nötfärs
  • 3 tsk cajunkrydda
  • 2 msk hickory liquid smoke
  • 1 gul lök finhackad
  • 3 msk ströbröd
  • 6 msk vatten
  • 1 st ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • Salsa
  • 2 st tomater
  • 1 krm tabasco
  • 1 klyfta pressad lime, eller citron
  • 2 tsk koriander, kan ersättas med persilja
  • 0,5 st rödlök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 nypa socker, eventuellt, smaka av
  • Till servering
  • 4 st hamburgerbröd
  • Sallad
  • Tomater
  • Gul lök
  • Ost
  • Senap
  • Ketchup
  • Instruktioner

    1. Burgare: blanda ströbröd med vatten och låt svälla. Finhacka löken.
    2. Blanda köttfärsen med kryddor, sås, lök, ägg och ströbröd.
    3. Grilla eller stek burgarna. Låt eventuellt en ostskiva smälta ovanpå burgaren under den sista minuten. Bygg ihop med sallad, tomat och lök, toppa med tex barbecuesås, ketchup, senap eller hamburgerdressing.
    4. Salsa: hacka tomaterna. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Blir smaken för skarp kan du tillsätta lite socker.
    5. Servera burgarna med salsan bredvid, eller så toppar du helt enkelt burgaren med salsa.

    Kommentarer (1)

    kilu 19 juli 2011

    Gott men lite mesig i smaken. Ska prova med mer cajunkrydda nästa gång och mer salt. Annars väldigt gott och jag smorde in biffarna med lite olja innan jag la dom på grillen. Bra konsistens och dom fastnade inte.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben