Californiakakor

Serverar: 25 portioner

Dessa kakor har varit mycket efterfrågade genom tiderna och är fortfarande lika populära.

Ingredienser

  • 2 ½ dl brun farin
  • 1 msk maizena
  • 1 krm salt
  • 2 äggvitor
  • Drygt 2 dl hackade nötkärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda farinsocker, maizena och salt Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp i en torr, ren skål.
    2. Blanda försiktigt skummet med farinblandningen. Rör ner nötterna.
    3. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en tesked. Kakorna flyter ut under gräddningen.
    4. Grädda mitt i ugnen 150º, ca 15 min. Låt kakorna svalna innan de lossas från papperet.
    5. Förvra kakorna i en tättslutande burk.
    6. Tips! Kakorna passar utmärkt till glass eller en fruktsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben