Canderelehjul

Serverar: 60 portioner

Det blir massor kakor. Gillar recept där det blir många kakor.

Ingredienser

  • 6,7 dl vetemjöl
  • 2 2/3 dl Canderel strö
  • 2 små ägg
  • 2,5 msk fruktjuice
  • 150 g margarin
  • 2 nypor salt
  • 2,5 msk kakao
  • 2 äggvitor
  • Bakplåtspapper
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200°.
    2. Blanda mjöl och Canderel och fördela lika i två skålar. Lägg 1 ägg, 75 g skivat margarin, 1 nypa salt i varje. Tillsätt kakao och 1 1/2 msk juice i ena skålen. Häll 1 msk juice i den andra. Arbeta ihop degarna var för sig.
    3. Låt vila svalt 1 tim.
    4. Kavla ut en bit ljus och en bit mörk deg, 1/2 cm tjocka, och pensla med uppvispad äggvita. Lägg dem på varandra, rulla ihop och ställ kallt 30 min.
    5. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på plåten och grädda ca 12 min mitt i ugnen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben