Caponatina

Tid: 1 timme

Siciliens sötsyrliga svar på ratatouille. Kalas till en bit bröd eller på pastan.

Ingredienser

  • 1 burk hela tomater av bra kvalité (ca 350-400g)
  • 2 auberginer
  • Salt
  • 2 rödlökar
  • 2 selleristjälkar
  • 2 röda paprikor
  • 50 g rostade pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • Svartpeppar, nymalen
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl gröna oliver
  • Instruktioner

    1. Tärna auberginerna och strö över lite salt. Låt stå i tjugo minuter och skölj.
    2. Skala och finhacka löken, strimla sellerin och de urkärnade paprikorna. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna så att de får lite färg och börjar dofta. Akta så de inte bränns, det går fort!
    3. Hetta upp olivolja i en gryta. Fräs selleri och lök några minuter tills de mjuknar. Tillsätt sedan konserverade tomater, aubergine, paprika och pinjenötter.
    4. Smaksätt med salt och peppar, balsamvinäger, socker och tomatpuré och en skvätt vatten. Koka i cirka 20 minuter eller till auberginerna nästan mjuknat. Häll i kapris och oliver mot slutet.
    5. Servera ljummen med en bit gott bröd eller ovanpå pasta.
    6. Håller sig upp till två veckor i tät burk i kylskåpet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben