Cappuccinoformar

Serverar: 18 portioner

Detta är drömbakelser för dig som älskar kaffe i alla dess olika former. Ljuvliga formar fyllda med fluffig cappuccinomousse.

Ingredienser

  • Formar
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 200 g smör i bitar
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk kaffepulver
  • Lite hett vatten
  • 1-1 ½ msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör
  • Veckade bakformar, gärna ovala
  • Instruktioner

    1. Gör formarna. Arbeta ihop mjöl, matfett, socker, kakao och äggula till en deg, för hand eller med maskin. Låt degen vila i kylskåpet cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker till en pösig smet. Rör ner mascarponeosten.
    3. Lös upp kaffepulvret i lite hett vatten. Rör ner det i krämen. Smaksätt med konjak.
    4. Ta upp och smält gelatinbladen i vattenbad eller i mikron. Rör ner gelatinet i smeten.
    5. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i kaffesmeten. Låt moussen stelna något under tiden som formarna bakas ut.
    6. Smörj formarna. Dela degen i 18 bitar. Tryck ut varje degbit i formarna. Ställ dem på en plåt.
    7. Grädda formarna i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt dem svalna något innan de stjälps upp och får kallna.
    8. Fyll formarna rikligt med mousse. Släta till ytan. Sikta över kakao, sedan florsocker och till sist ytterligare lite kakao. Förvara bakelserna i kylskåpet fram till serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben