Capricciosa-crêpes

Serverar: 4 portioner

Crêpes är det franska ordet för pannkakor. Dessa pannkakor är fyllda med rökt skinka, riven ost, tomatsås men stekta champinjoner läggs ovanpå de färdiga crêpesen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk flytande margarin
  • Fyllning
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g riven ost
  • Ca 2 dl tomatsås (burk)
  • 150 g champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • 2 msk hackad oregano
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggen med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet. Vispa ner margarinet i smeten. Du behöver då inte använda extra fett vid gräddningen.
    2. Hetta upp laggen. Häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan eller plättarna. Stek i ytterligare någon minut.
    3. Sätt ugnen på 225º. Stek 8 pannkakor. Strimla skinkan. Fördela skinkan, ¾ av osten och tomatsåsen på pannkakorna. Rulla ihop till rullar. Lägg dem på en ugnsplåt (ett tips är att klä den med aluminiumfolie och olja lätt).
    4. Pensla varje rulle tunt med tomatsås. Strö över resterande ost och gratinera dem i ugnen i ca 5 minuter.
    5. Skiva champinjonerna tunt och stek dem hastigt i en het panna med lite olja. Salta och peppra.
    6. Lägg upp crêpesen på tallrikar. Skeda över champinjonerna. Strö över oregano.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben