Capritårta

Serverar: 16 portioner

Den här goda varianten av den berömda tårtan innehåller inte något mjöl men väl mandel. Bakpulvret gör kakan luftig.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl vit rom
  • 5 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln på mandelkvar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i rommen.
    2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt den malda mandeln, majsstärkelse, bakpulver, salt och sist chokladen.
    3. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
    4. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 min. Känn med sticka om den är färdig.
    5. Låt kallna i formen. Ta ur kakan och pudra över florsocker.
    6. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben