Capuccinocheesecake

Serverar: 12 portioner

Ett perfekt bakverk för dig som gillar kaffe. En läcker cheesecake där smakerna av kaffe och choklad kompletterar varandra.

Ingredienser

  • 200 g chokladkex
  • 50 g smält smör
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 msk kakao
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 tsk pulverkaffe
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kakorna i smulor. Blanda kaksmulor och smör. Tyck ut blandningen på botten av en osmord springform, ca 23 cm i diameter, så att smulblandningen når ca 2½ cm upp på kanten. Ställ åt sidan.
    2. Vispa färskosten fluffig, två-tre minuter med elvisp. Vispa ner socker och ägg, tills väl blandat. Tillsätt kakao och mjöl och vispa ytterligare en minut. Lös upp 3 tsk pulverkaffe i 1 msk hett vatten och rör ner i smeten. Häll fyllningen över pajbotten.
    3. Grädda kakan cirka 30 minuter tills den är nästan fast i mitten. Låt svalna på ett galler i 15 minuter. Lossa kakan från formens kant med hjälp av en kniv och låt den svalna helt i cirka en timma. Täck över och kyl i två timmar.
    4. Vispa grädden, resten av kaffepulvret och florsockret till ett fast skum. Lägg grädden i en sprits med stjärnformad tyll och spritsa grädden på kakan. Servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben