Carina´s Pasta Surprice

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En vegetarisk pasta med överraskande smaker, från programmet "Halv åtta hos mig" på TV 4.

Ingredienser

  • 1 pkt quornfiléer
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 1 st mango
  • 6 st färska champinjoner
  • 5 dl crème fraiche
  • 150 g blå- eller grönmögelost
  • Sweetchili, efter smak
  • Cashewnötter
  • Salt, peppar, chili, oregano, basilika, kanel och allt man tycker om, mängd efter smak
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Gör så här 1. Skär quornfiléerna i bitar, jag brukar dela varje filé i 6 bitar. (Det finns färdiga bitar men dessa blir större och finare tycker jag.)
    2. 2. Fräs dem i grytan till gyllenbrunfärg. Lägg över i skål så länge.
    3. 3. Koka under tiden upp pastavatten och följ anvisningarna på valfri pasta.
    4. 4. Hacka löken och fräs till gyllenbrun färg.
    5. 5. Pressa i 3 vitlöksklyftor. Skiva auberginen och paprikan och fräs med i grytan.
    6. 6. Dela varje champinjon i 4 bitar och vänd i.
    7. 7. Dela mangon och vänd i. Låt fräsa en stund och lägg i quornbitarna.
    8. 8. Blanda i crème fraichen och smaksätt med sweetchili och kryddor.
    9. 9. Tärna mögelosten och vänd i precis innan servering.
    10. 10. Toppa med cashewnötter om gästerna ej är allergiska!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    margarethafg 26 februari 2010

    Nu har jag gjort denna rätt. Använde mig av skinkstek som jag skar i tunna bitar. Grönsakerna skar jag i bitar. Kommer defenitivt att göra denna rätt igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben