Carmens serranomackor

Serverar: 4 portioner

Dessa varma mackor smakar lyxigt av serranoskinka och smält ost. De krispiga pickelsen ger en spännande smakupplevelse.

Ingredienser

  • 8 skivor osötat bröd
  • 150 g tunt skivad serranoskinka
  • 150 g tunt skivad smakrik ost
  • 2½ dl pickels med blomkål, morötter, gurka och chili, väl avrunnen
  • 1 dl cornichonger, väl avrunna
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg upp brödskivorna på arbetsbordet och portionera upp skinka och ost på fyra av brödskivorna.
    2. Lägg den avrunna pickelsen och cornichongerna i en mixer eller matberedare. Mixa tills fint mixade. Bred ett tjockt lager av pickelsen över de fyra återstående brödskivorna. Lägg skivorna med skinka och ost ovanpå pickelsskivorna och pressa ihop.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i mackorna. Ställ en tyngd, t ex ett stekjärn ovanpå så att de pressas ihop ordentligt. Stek 2-3 minuter tills mackorna är gyllene. Tillsätt resten av oljan, vänd mackorna och stek på samma sätt på andra sidan. Halvera mackorna och servera dem genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben