Carnegielimpa

Serverar: 2 portioner

Jätte gott bröd som jag brukar baka till Jul.

Ingredienser

  • 1 flaska porter
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk ingefära
  • 1/2 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk muskot
  • 2 msk solrosolja
  • 1 1/2 l rågsikt
  • Instruktioner

    1. Värm porter och vatten till 37º. Smula ner jästen och rör om så att den löser sig. Tillsätt salt, sirap, ingefära, muskoten, kryddnejlikor och solrosolja. Arbeta in mjölet och låt degen jäsa under duk på varm plats i 30 minuter.
    2. Tag upp degen på bakbord och knåda den - här behövs kanske mer mjöl!
    3. Arbeta ut degen till 2 "bullar" (runda bröd) Doppa dem i lite mjöl och lägg dem att jäsa 45 minuter under en handuk på plåt med bakplåtspapper.
    4. Sätt ungnen på 225 grader.
    5. Skär ett kryss med en vass kniv. Grädda bröden på nedersta falsen ca 45 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben