Cashewnötskakor

Serverar: 20 portioner

I originalet är det jordnötter, men här har de bytts ut mot cashewnötter som har en mildare smak.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl hackade cashewnötter, vi använde salta
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • TILL GARNERING
  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner havregryn, nötter, bakpulver och mjöl. Blanda till en smidig deg.
    3. Forma till en l ång rulle, ca 5 cm i diameter. Skär i 20 skivor och rulla till bollar. Lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 min.
    4. Bryt chokladen i bitar och smält varje sort för sig i mikrovågsugn. Ringla smält choklad över kakorna. Låt kallna innan de packas ner i kartong.

    Kommentarer (4)

    guardianlinda 17 februari 2008

    Hej! gjorde dessa kakor i går kväll! Jag lade till 1 tsk vaniljsocker och hackade choklad som jag slängde ner i smeten, givetvis ringlade jag choklad på! De var så goda, tack för ditt fina recept/Kram Linda

    Kockarna 23 mars 2008

    Har gjort dessa tidigare ifrån ett recept ur Allt om mat. Jätteenkla och supergoda!

    zonale 13 maj 2008

    Toppengoda kakor. Gör dubbel sats för de går åt!

    Kajsa77 11 augusti 2008

    Dessa går alltid åt som smör hos oss, så mindre än dubbel sats gör jag aldrig! :-) Som kommentar tycker jag att det blir väldigt mycket choklad över när man ska ringla så mycket som det står i receptet! Så det brukar jag minska ned på ordentligt, så börja smält lite mindre mängd och så gör mer om det behövs! Brukar också slänga i lite vanlijsocker också! Som sagt, sååååååå goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben