Cassataparfait

Serverar: 6 portioner

Cassata är italiensk glass med torkade eller kanderande frukter och nötter. Gott även som parfait. Så gott, så gott!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 5 körsbär i marachino
  • ½ dl djupfrysta röda vinbär
  • 40 g hackad mörk choklad
  • ½ dl hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna hårt med florsockret. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
    2. Hacka körsbären och blanda i de vispade äggulorna. Blanda grädden i äggblandningen och rör ner körsbär, vinbär, choklad och mandel.
    3. Frys i 5-6 timmar i en rund form.
    4. Ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben