Ceasarburgare

Serverar: 4 portioner

En oemotståndlig burgare med inspiration från den klassiska Ceasarsalladen.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 8 skivor bacon
  • 4 hamburgerbröd, eventuellt glutenfria
  • 4 salladsblad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 20 g parmesanost, hyvlad
  • Ceasardressing
  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2½ dl neutral olja
  • 2 sardeller (filéer på burk), finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl finriven parmesanost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ceasardressing: Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt sardeller och vitlök. Rör ner parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
    2. Skär kycklingfiléerna i fyra tunna skivor. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek på båda sidor tills de är genomstekta med fin färg.
    3. Stek baconskivorna lätt knapriga. Fyll bröden med sallad, kyckling, bacon, skivad rödlök, dressing och mer hyvlad parmesanost.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben