Cedrokakor

Serverar: 35 portioner

En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk cedro citron, hushållsarom
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 0,25 dl strösocker
  • 1 tsk gul hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
    2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
    3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
    4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
    5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.

    Kommentarer (1)

    Kicki8 24 november 2008

    Supergoda kakor. Jag "slängde" allt i matberedaren och mixade ihop degen funkade fint.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben