Centerkakor

Serverar: 20 portioner

Ej provat ännu

Ingredienser

  • 200 gram smör (ej smält)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 st centerkolor (en rulle innehåller 13 st)
  • 1 ask Noblesse, gärna mörk choklad (en ask innehåller 32 st)
  • 20 st folieformar
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop smör, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i cirka 20-30 minuter.
    2. Dela degen i 20 delar och rulla till runda bollar. Rulla in en Center i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
    3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje kaka, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan. Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Går bra att frysa in.

    Kommentarer (1)

    eva_jonte 16 maj 2008

    måste nog säga att dumlekakorna är ett strå vassare, dem blev inte lika söta med center. Men det är mkt mer smak i dumlen och blir mkt segare och godare med dumle!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben