Centerkvinnornas utflyktsmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda matmuffins, perfekta för utflykten! Har ändrat lite från orginalreceptet, de blir godare med lite grövre mjöl tycker jag!

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl smörfrästa kantareller ca 200 g
  • 1 1/2 dl finhackad rökt skinka eller kassler ca 100 g
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • Instruktioner

    Sätt ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt. Sätt ugnen på 200°C. Mät upp och blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölk, olja, svamp, skinka, ost och gräslök. Blanda försiktigt ner mjölblandningen och skeda upp i muffinsformar. Grädda i ugnen ca 25 min.

    Kommentarer (1)

    mooncity 9 februari 2011

    Muffinsene var godast när de var avkyld, och goda efter en tur i frysen. Jag vill kanske ha i lite mer bakpulver neste gong jag lager desse, typ 3 tsk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben