Chaisnitt

Serverar: 25-30 portioner

Kanel, nejlikor och svartpeppar är några av kryddorna i kakorna som smakar chai-té.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk stött anis
  • 1/2 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen nejlika
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175˚C. Vispa smör, socker och sirap vitt och poröst med elvisp, använd visparna. Stöt anis i en mortel. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och alla kryddorna i degen, tillsätt vatten och vispa med låg hastighet tills det blir en smulig deg.
    2. Tryck ihop smulorna med händerna till en deg i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 3 delar som rullas ut till längder som är lika långa som plåten är bred. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna svalna lite innan varje längd delas i 8 diagonala bitar.
    3. Tips Det är gott att byta ut det vanliga strösockret mot ljust muscavadosocker. Du kan också pensla vatten på längderna och strö över lite muscavadosocker innan plåten sätts in i ugnen.

    Kommentarer (5)

    Madden 16 september 2008

    Detta tror jag kommer att gillas hemma.

    frucaos 25 september 2008

    Juliga kakor - det är väl nejlikorna som står för det. Knaprigt goda, de går nog åt! Ska göra en ny sats till advent, att njutas tillsammans med glögg...

    tina85 21 februari 2009

    Mums så goda! Perfekta att ha i frysen om man får främmande.

    matblomman 14 mars 2010

    Hej från Matblomman! Jag har just bakat dessa ikväll. Jag tror att de är nyttiga i förkylningstider med alla härliga kryddor. Hälsning Helén

    miia69 19 maj 2010

    Så smidiga att baka - och konsistensen blev verkligen underbar med vispningen...!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben