Småkakor till champagne eller som drinktilltugg är gott, här har kakorna fått smak av parmesan och paprika.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
1 ½ dl riven parmesanost
2 ½ dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 º.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ost och mjöl och vispa till en smulig deg.
- Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle, tjock som ett kvastskaft.
- Strö ut paprikapulver på bordet och rulla degrullen i pulvret så att ytan blir täckt.
- Vira in i plastfolie och låt rullen ligga i kylen i ca 2 timmar.
- Skär degrullen i knappt ½ cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Baka mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten.
Kommentarer (3)
Vad händer om man har de i kylen fler timmar innan de gräddas??
Det vet jag faktiskt inte - det enda jag kan säga är - Testa!! Lycka till!
Xxx