Champagnevåfflor

Serverar: 4-6 portioner

Har inte testat dem själv.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 1,5 tsk rent vaniljpulver
  • 2-3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl champagne eller torr cider
  • Rivet skal från ½ citron eller en liten lime
  • Instruktioner

    Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke. Vispa socker, smör (rumsvarmt) och vanilj, pösigt. Tillsätt äggen ett i taget, därefter mjölblandningen. Rör ner champagnen, lite i taget, smeten ska vara tjock. Smaksätt den färdiga smeten med det rivna citrusskalet. Låt smeten svälla 20 minuter. Grädda försiktigt och servera med riven, mörk choklad och vispad grädde.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben