Champinjonlängd

Serverar: 2-3 portioner

Detta är också ett lätt kvällsmål eller fredagsmys kvällsmat. Jättegott. Bild kommer senare.

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd
  • Fyllning 1
  • ½ dl kesella
  • ½ dl crème fraiche
  • ½ tsk senap
  • ½ tsk honung
  • 1 dl riven morot
  • 2 skivor strimlad skinka
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 1 msk klippt persilja
  • Fyllning 2
  • 100 g champinjoner i bitar från burk
  • 1 tsk margarin
  • ½ dl av svampspadet
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk vetemjöl
  • ½ dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Gratinering
  • 2 skivade tomater
  • ½ dl riven ost
  • Klippt persilja eller
  • finklippt basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut ena brödskivan på en bakpapperskläddplåt Blanda ingredienserna till fyllning 1 och bred på den ,det ska vara ett tjockt lager . Lägg på den andra brödskivan ovanpå och tryck till lätt. Det som kommer ut bredvid breds ut på kanterna. Fyllning 2: Fräs svampen i fettet. Späd med svampspad,grädde och rör i vetemjölet. Låt puttra ett par minuter. Rör i osten. Smaka av med salt och peppar. Bred på svampröran på ovan sidan. Lägg på tomatskivor och strö på osten. Gratinera i 225 grader i 12-15 min. Strö över lite kryddgrönt om man vill det Servera med en god sallad till
    2. .

    Kommentarer (1)

    annica_johansson 4 augusti 2009

    Har ändrat från 1 tsk honung+senap till 1/2 tsk av varje

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben