Med Campbells soppa till hjälp kan man göra mycket gott.
Ett bra alternativ till smak på snabb mat.
Ingredienser
200 g skivade champinjoner
1 msk smör
600 g torskfiléer, färska eller tinade frysta
2 krm citronpeppar
1/2 tsk paprikapulver
1/2-1 tsk salt
1 burk champinjonsoppa (själv använder jag Campbells)
1 dl lätt creme fraiche
Riven ost
Kryddgrönt
Instruktioner
- Fräs svampen i lite matfett tills det "knäpper" i den.
Bred ut svampen i en smord ugnssäker form, lägg på fisken och krydda. Blanda soppan med creme fraiche och häll detta över fisken. Strö osten ovanpå.
- Gratinera mitt i ugnen 225 grader i ca 20-25 minuter.
Strö över klippt kryddgrönt. Servera potatis och någon varm grönsak till.
Kommentarer (3)
Oj så gott! En av de godaste fiskrecepten jag porvat, hela familjen gillade den! Lätt att göra och inga konstiga ingridienser! Perfekt mitt i veckan middag!
Hos oss har denna fisken blivit den absoluta favoriträtten ! Hela bekantskapskretsen har nu ätit den och alla har bett om receptet. Jag använder fryst torskrygg och lägger den halvtinad i formen - då skivar den sig så fint och lyxigt (men kräver extra minuter i ugnen).. Lite mer chaminjoner än vad receptet säger steker jag och lite extra av både soppa och creme fraische för lite mer av den goda såsen.. Tack för receptet, det är en otroligt lättlagad bjudrätt med "bästa-krogen" smak !
5+ Från mig . ´Smakade Jättebra .