Champinjontorsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Med Campbells soppa till hjälp kan man göra mycket gott. Ett bra alternativ till smak på snabb mat.

Ingredienser

  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 msk smör
  • 600 g torskfiléer, färska eller tinade frysta
  • 2 krm citronpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 burk champinjonsoppa (själv använder jag Campbells)
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • Riven ost
  • Kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Fräs svampen i lite matfett tills det "knäpper" i den. Bred ut svampen i en smord ugnssäker form, lägg på fisken och krydda. Blanda soppan med creme fraiche och häll detta över fisken. Strö osten ovanpå.
    2. Gratinera mitt i ugnen 225 grader i ca 20-25 minuter. Strö över klippt kryddgrönt. Servera potatis och någon varm grönsak till.

    Kommentarer (3)

    HildaStina 23 augusti 2008

    Oj så gott! En av de godaste fiskrecepten jag porvat, hela familjen gillade den! Lätt att göra och inga konstiga ingridienser! Perfekt mitt i veckan middag!

    Livsmatlust 19 maj 2009

    Hos oss har denna fisken blivit den absoluta favoriträtten ! Hela bekantskapskretsen har nu ätit den och alla har bett om receptet. Jag använder fryst torskrygg och lägger den halvtinad i formen - då skivar den sig så fint och lyxigt (men kräver extra minuter i ugnen).. Lite mer chaminjoner än vad receptet säger steker jag och lite extra av både soppa och creme fraische för lite mer av den goda såsen.. Tack för receptet, det är en otroligt lättlagad bjudrätt med "bästa-krogen" smak !

    amajan 23 februari 2013

    5+ Från mig . ´Smakade Jättebra .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben