Chapchae

Serverar: 4 portioner

Glasnudlar med grönsaker

Ingredienser

  • 10 cm zucchini
  • ½ röd paprika
  • 2 morötter
  • 150 g champinjoner, karljohanssvamp eller shiitake
  • 200 g glasnudlar, gärna sötpotatisglasnudlar
  • 3 dl purjolök strimlad
  • 50 g spenat , färsk
  • 100 g nötkött
  • Matolja, till stekning
  • 2 msk koreansk soja, eller japansk
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka halvmånar och strimla paprikan. Skala och strimla morötterna i tunna stavar och skär svampen i större bitar.
    2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, sila av och klipp i mindre bitar om de är för långa.
    3. Stek grönsakerna och sedan köttet i matolja i en stekpanna några minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.
    4. Lägg nudlar, stekta grönsaker och kött i en separat bunke. Tillsätt soja, socker, sesamolja och peppar. Blanda väl och låt dra 10 minuter. Servera gärna ljummet

    Kommentarer (1)

    AnnaMoonshadow 13 augusti 2009

    Måste testas, låter gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben