Cheddarpotatis

Serverar: 4 portioner

Jag tycker det är kul med potatis i olika former, här är ett recept som passar till de flesta kötträtter.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 2 stora tomater
  • ½ gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ buljongtärning
  • 2 ½ dl vatten
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl riven lagrad cheddarost
  • 2 msk hackad gräslök
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i centimeterstora tärningar. Kärna ur och skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken.
    2. Bryn potatis och lök i en stekpanna. Smula över buljongtärningshalvan och häll på vattnet. Låt koka in. Tillsätt vispgrädden.
    3. Drag från stekpannan från värmen och tillsätt cheddar, tärnad tomat och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben