Cheesecakepannacotta

Serverar: 6 portioner

Philadelphiaost i smeten och jordgubbar med digestivekex på toppen - volià, en alldeles underbar cheesecakepannacotta

Ingredienser

  • 1 ½ gelantinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 kanelstänger
  • ½ dl socker
  • Skal av ½ citron
  • 200 g philadelphiaost
  • Garnering
  • 4 digestivekex
  • ½ liter jordgubbar
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.
    2. Häll grädde, kanelstänger, socker, citronskal och philadelphiaost i en kastrull och låt koka upp.
    3. Vrid ur gelantinbladen och lägg ner dem i kastrullen. Rör om. Ställ åt sidan en stund så att kanelen ger smak, ca 30 minuter, plocka därefter upp kanelstängerna.
    4. Häll upp pannacottan i små glas. Låt stå i kylen ett par timmar tills den stelnat eller över natten.
    5. Krossa kexen. Dela jordgubbarna och fördela dem på pannacottan. Lägg kexsmulorna överst och avsluta med citronmeliss.
    6. Lycka till! Njut.

    Kommentarer (2)

    jessicasjodahl 30 mars 2009

    Det här var kanongott, bjöd på det i lördags och alla var väldigt imponerade, flera sa att det var en av de godaste efterrätter de någonsin ätis. Så en stask femma får den av mig

    pamme 26 juni 2010

    Det här var ett super bra recept!Tack för det! ;0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben