Chelseabullar

Serverar: 15 portioner

Engelsk klassiker, som passar bra i matsäcken.

Ingredienser

  • Deg
  • 500 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 ägg
  • 250 ml vatten
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 30 g smält smör
  • 30 g socker
  • 125 g russin och korinter blandat
  • ½ tsk kanel
  • 1 krm mald koriander
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Pensling
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    Jag gör alltid degen i bakmaskinen. Skall man göra den för hand får man nog ta en hel påse torrjäst eller motsvarande mängd färsk. Ladda bakmaskinen enligt tillverkarens instruktioner; mitt program tar 2 timmar 20 minuter. För hand gör så här: Sikta ihop mjöl och salt, blanda i jästen. Gör en grop i mitten, tillsätt uppvispat ägg, vatten, socker och blanda ihop. Knåda in det mjuka smöret och fortsätt att knåda i ungefär tio minuter. Låt jäsa till dubbel storlek. Kavla ut degen till 45 x 25 cm storlek. Pensla ett par centimeter av bortersta kanten med vatten och resten av degen med smält smör, men spara en matsked. Blanda socker och kryddor. Vad jag har rekommenderat här är vad jag tror finns i mixed spice. Strö på blandningen och den torkade frukten och rulla ihop rätt hårt. Pensla rullen med smält smör och skär den i femton bitar, ställ dem på en liten långpanna 30 x 23 cm, tre rader med fem. Har man ingen sådan panna kan man säkert vika upp kanterna på ett bakplåtspapper och fästa hörnorna med gem. Idén är att bullarna skall jäsa ihop och ha mjuka kanter. Grädda i 200 grader 15 – 20 minuter. Koka mjölk och en matsked socker. Pensla de heta bullarna med det och strö över socker. Sära försiktigt på bullarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    svengelsk 9 augusti 2012

    Vattnet skall vara varmt om man gör degen för hand.

    svengelsk 9 augusti 2012

    Vattnet skall vara varmt om man gör degen för hand.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben