Chèvrekycking

Serverar: 4 portioner

Getost, rosmarin och svarta vinbär är en mycket god smakkombination.

Ingredienser

  • 4 normalstora kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör till stekning
  • 4 rejäla skivor getost
  • 2 tsk flytande honung
  • 4 snygga kvistar färsk rosmarin
  • Svartvinbärssås
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 3 msk svart vinbärsgelé
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk smör
  • ½ msk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Svartvinbärssås:
    2. Vispa ihop vatten, kycklingfond, svartvinbärsgelé, rosmarin, balsamvinäger, flytande honung och potatismjöl i en kastrull. Låt det koka upp. Sila bort rosmarinen. Vispa i smöret och smaka av med lite kinesisk soja.
    3. Chèvrekyckling:
    4. Sätt ugnen på 275 grader och grill-läge. Krydda kycklingen med salt och vitpeppar. Stek den i smör c:a 5 minuter per sida. Lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg på getosten, en kvist rosmarin och häll på en klick flytande honung. Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta ca 2 minuter. Servera chèvrekycklingen med svartvinbärssåsen, en rotfruktspytt och svartvinbärsgelé.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben