Chevrémacka

Serverar: 2 portioner

Enkelt och lyxigt till fredagkvällen när man är som tröttast.

Ingredienser

  • Ljust bröd á fyra delar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 st tomat
  • 1 st zucchini
  • 4 skivor parmaskinka
  • 25g chevré
  • 1 msk flytande honung
  • flingsalt
  • Instruktioner

    1. Skölj zucchini och hyvla den längst med (använd en osthyvel) ,2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och pressa ned de två vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken lite lätt. ,3. Lägg i zucchini och salta. Vänd zucchini när du ser att den börjar bli lite blank. Lägg dem på ett fat.,4. Häll på lite mer olivolja och stek brödet litet.,5. Skär tomaten och ta bort kärnorna.,6. Ta fram parmaskinkan, lägg ut två skivor på en skärbräda. Skär chevréosten i mindre bitar och lägg dem på skivorna. Häll över lite honung och lägg sedan en parmaskiva över. Pressa ihop dem lite lätt och vänd dem snabbt i stekpannan så att osten smälter något.,7. Lägg ut zucchini över de fyra brödskivorna samt tomaten. Skär parmaknytet i mindre bitar och lägg dem på brödet. Lägg sedan över "brödlocket". Färdigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben