Knäcke med massor av nyttiga frön.
Servera gärna färskost till de knäckiga rutorna.
Glutenfritt.
Ingredienser
2 dl bovetemjöl
3/4 chiafrön
3/4 dl skalade sesamfrön
½ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2½ dl vatten, kokhett
Garnering
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokhett vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg det på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
- Skär degen i ett rutmönster med en pizzaskärare eller kniv. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Låt det svalna på plåten.
Kommentarer (0)