Chicken wok med mango chutney

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Wok är lätt att laga och kan slängas ihop av det man har där hemma. Det här är en god, kryddig och snabblagad rätt med många smaker jag prövat mig fram till några gånger. Saknar man någon ingrediens gör det inget.

Ingredienser

  • 170 g nudlar
  • 200 g kyckling (2 kycklingfiléer)
  • Grönsaker
  • 1 liten röd paprika
  • ½ lök
  • Fryst broccoli
  • 1-2 morötter
  • Sockerärtor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk chilikryddblandning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0,33 citron
  • ½ msk sweet chilisås
  • 2 tsk mango chutney
  • 2 tsk maizenaredning
  • 1 msk soja
  • Matolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka kycklingfiléerna i strimlor, storlek efter behag. Hacka sedan lök, paprika och morötter. Pressa vitlöksklyftan i wokpannan tillsammans med mat eller olivolja och kryddorna innan du lägger i kycklingen och låt fräsa tillsammans tills kycklingen blivit gyllenbrun.
    2. Lägg sedan i morötter och broccoli (som måste brynas lite längre) c:a 2-3 min, därefter i med de andra grönsakerna.
    3. När grönsakerna fått fräsa några minuter, häll i matlagningsgrädden tillsammans med saften av citronen. Blanda sedan i maizena, soja, mango chutney och sweet chilisåsen. Låt puttra några minuter och rör under tiden på låg värme. Blir såsen kladdig kan man ta i lite vatten.
    4. Servera med nudlar / ris och ev. sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben