Chigröt

Serverar: 1 portioner

Mitt egna recept.

Ingredienser

  • 2 msk Vita chiafrön
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 st ekologisk banan
  • Strö över gröten
  • Solroskärnor
  • Ekologiska russin
  • Ekologiskt lingonpulver
  • Krossade linfrön
  • Instruktioner

    1. Häll chiafrön i ett glas med kokosmjölk. Låt stå över natten i kylskåp (eller några timmar), så att vätskan suger upp och gör fröna mjuka. Rör gärna om för att det ska bli bra konsistens. Vita chiafrön köper jag på internet.
    2. Det går alltid att ta olika tillbehör i chiagröten men denna kombination är det som jag äter idag. Jag föredrar vita chiafrön istället för svarta frön.
    3. Häll sedan chiagröten över till en tallrik. Strö över solroskärnor, russin, lingonpulver, linfrön och skiva sedan banan och rör om. Sedan är det bara att äta. Jag försöker köpa ekologiskt så gott det går.
    4. Chiafrön har ett högt näringsinnehåll och är rik på omega 3, A-vitamin, protein, kalcium och magnesium samt högt fiberinnehåll.
    5. Smaklig måltid!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben