Chili- och ingefärslax och med sallad i kokosmjölk

Serverar: 4 portioner

Mums! Ingefära, currypasta och annat gottigt och ett glas Mc Pherson Chardonnay (nr 16445) från Australien till!

Ingredienser

  • 700 g laxfilé
  • 4 portioner jasminris eller nudlar
  • Salt
  • Peppar
  • Marinaden
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Salladen
  • 1 burk cocosmjölk, 400 ml
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 limeblad
  • Saften av 1 lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 500 g grönsaker (jag använde blomkål, broccoli, morot och gul lök)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela laxen i portionsbitar. Salta och peppar. Lägg dem på ett ugnsfat. Baka fisken i ugnen. Den ska bli nästan klar och ha en liten mörkrosa kärna. Då är den ca 50 grader mitt i. (Använd gärna stektermometer.) Det tar ca 15 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden under tiden.
    3. Ta ut den nästan klara laxen och pensla med marinaden. Kör in i ugnen igen och baka ytterligare ett par minuter.
    4. Ansa och skär grönsakerna i munsbitar. Koka upp cocosmjölken i en stor kastrull och smaksätt med currypastan, limebladen, limesaften, fisksåsen och sockret.
    5. Värm grönsakerna i cocosmjölken i några minuter. De ska fortfarande vara lite knapriga.
    6. Servera laxen och grönsakerna med jasminris eller nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 8 september 2008

    Gott - jag tog morötter, röd paprika, salladsärtor och broccoli i "salladen". Det här kommer återkomma! Mannen tyckte att det skulle bli en stark 4a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben