Chilichokladkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Kan inte annat än rekommendera denna god kaka.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 3dl socker
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 125 g smält smör/flytande
  • 100-125 g mörk blockchoklad
  • 1,5 dl nybryggt starkt kaffe
  • 1-2 msk finhackad röd chili
  • Glasyr
  • 125 g smält smör/flytande
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 100-125 g smält mörk choklad
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vanillinsocker och salt för sig. Slå över mjölblandningen och det smälta smöret i bunken och rör om. Häll kaffet över chokladen så att den smälter och häll det i smeten. Till sist röres chilin i. (Ha en plastpåse över ena handen när du hackar chilin.) Häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen, 175 grader i 40 minuter.

    Kommentarer (1)

    Monika46 21 april 2009

    Var nyfiken på att smaka en kaka med chili i... Men tyvärr, den var inte alls i min smak... Kan inte förlika mig med chilin och det var dessutom för många smaker (chili, chocklad, kaffe, vanilj) vilket förstörde kakan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben