Serverar: 12-14 portioner
Super god och mastig chokladtårta med lite sting i!
Vill man ha extra stark chilismak på tårtan kan man använda en färdigsmaksatt chilichoklad 64-70%, i ganachen.
Extra gott blir det om man serverar toffee-glass eller dulce de leche-glass till tårtan. Garanterad succé!
Ingredienser
1 liten röd chili, t ex spansk peppar
1 torkad Guajillo (torkad chili)
400 g mörk choklad, 56-70%
100 g smör
4 ägg
4 dl socker
2 dl vetemjöl
Topping
1 brk karamelliserad mjölk, á 397 g
Chokladganache
100 g mörk choklad, 64-70%
1 dl vispgrädde
1 msk ljus sirap
2 tsk rumsvarmt smör
Garnering
Krossade kakaobönor
Servering
Toffee-glass, dulce de leche-glass eller vanlig vaniljglass
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur och finhacka chilin riktigt smått. Smula sönder den torkade chilin riktigt smått. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Tillsätt färsk och torkad chili. Mixa till en slät kräm.
- Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt kallna.
- Bred den karamelliserade mjölken på kakan och ställ den i kylen i ca 1 timme.
- Hacka chokladen till ganachen och lägg den i en skål. Koka upp grädde och sirap och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna något och vispa i smöret.
- Bred ganachen på tårtan och garnera med krossade kakaobönor. Servera tårtan med valfri glass.
Kommentarer (0)