Chiligulasch

Serverar: 6 portioner

En god mix av chili con carne och gulasch.

Ingredienser

  • 1 kg högrev/märgpipa
  • 500 g nötfärs
  • 2 normalstora lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade/passerade tomater
  • 2 burkar kidneybönor
  • 1-2 burkar vita bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk chilisås
  • 1 msk kumminfrön
  • 1/2 -1 dl paprikapulver
  • 4 msk chilipulver
  • 1/2 msk cayennepeppar (om man gillar lite hetta)
  • 1 liter vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära mindre bitar av köttet, ca hälften mot vanliga grytbitar, och bryn så de får färg och krydda med salt och peppar och lite cayennepeppar och häll över i grytan.
    2. Stek nötfärsen och häll över även den, nu steker du finhackad lök så den får lite fin färg och blandar ner med köttet och vispa ur pannan med lite vatten och ta vara på skyn.
    3. Fräs både lök och kött med paprikapulvret en stund och ha sedan i tomaterna, purén och pressa i vitlöken, tillsätt alla kryddor och vattnet så det täcker och lite till och låt puttra i 1 timme. Tillsätt bönorna när 10 minuter återstår.
    4. Gott att äta med ris eller bara en färsk baugette.

    Kommentarer (3)

    monicadanell 9 februari 2009

    Den här måste jag testa kram vännen

    monicadanell 16 februari 2009

    Hej vännen jaha då har jag testat chiligulasch den var så god kommer att göra flera gånger tack anders full poäng kram /monica

    Sommarsemester 8 mars 2009

    Gott och det var roligt att hela familjen gillade den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben