Chiliknäcke

Glutenfritt och mycket gott knäcke med lite sting. Behöver inte jäsa och är otroligt lättbakat. Kan smaksättas och varieras på många sätt.

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • ½ msk chiliflakes
  • Lite flingsalt
  • Vill du variera smaken så prova att byta ut chiliflakes till
  • Lakritssmak
  • 1 msk liquorice & Herbs, Santa Maria
  • Ostsmak
  • 3 msk riven pecorino
  • Örtsmak
  • ½ msk fänkålsfrön
  • 1 msk torkad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda alla ingredienser utom flingsalt. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
    3. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäcke-smeten och kavla ovanpå papperet så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspapperet och toppa med lite flingsalt.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben