Glutenfritt och mycket gott knäcke med lite sting. Behöver inte jäsa och är otroligt lättbakat. Kan smaksättas och varieras på många sätt.
Ingredienser
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
½ msk chiliflakes
Lite flingsalt
Vill du variera smaken så prova att byta ut chiliflakes till
Lakritssmak
1 msk liquorice & Herbs, Santa Maria
Ostsmak
3 msk riven pecorino
Örtsmak
½ msk fänkålsfrön
1 msk torkad basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda alla ingredienser utom flingsalt. Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäcke-smeten och kavla ovanpå papperet så att smeten trycks ut till en tunn platta. Ta bort det övre bakplåtspapperet och toppa med lite flingsalt.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt kallna och bryt sedan i bitar.
Kommentarer (0)