Chilikotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ibland behöver man piffa upp fläskkotletterna lite. Vill man ha lite mer smak tar man stark tacosås och hackar ihop chilin själv av färsk, ifall man bara hittar mild på burk. Jag hoppar gärna över osten nästa gång, jag tyckte att den mest blev trådig. Men det är ju en smaksak. Annars mycket gott!

Ingredienser

  • 1 msk smör eller margarin
  • 4-8 skivor benfri kassler, fläskkarré eller fläskkotletter (ca 500g)
  • 1 burk hackad grön chili
  • 2 dl riven ost
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl Tacosås
  • Instruktioner

    1. Bryn matfettet i en stekpanna, lägg i köttet och låt det hastigt få en lätt brynt yta på båda sidor. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck det med grön chili och ost.
    2. Vispa grädden tjock, blanda ner tacosås och bred grädden över köttet. Förbered gärna hit.
    3. Gratinera i 250 graders ugnsvärme i ca 12 minuter eller tills ytan är läckert guldbrun. Servera med kokt ris.

    Kommentarer (1)

    johnniej 24 juli 2009

    skall prova johnnie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben