Chilikrabba

Serverar: 4 portioner

En fantstisk rätt som serveras som plockmat , där gästerna kan förse se med fingrarna.

Ingredienser

  • 2 kokta krabbor på vardera 900 g
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 bit färsk ingefära, 2½ cm hackad
  • 3 färska chilifrukter, urkärnade och hackade
  • 4 msk jordnöts- eller solrosolja
  • 4 msk tomatketchup
  • 2 msk mörk sojasås
  • 1 msk mörkt farinsocker
  • 1½ dl vatten
  • Hackad salladslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Förbered krabborna. Bryt av klorna. Vänd krabborna på rygg och tryck ut dem ur skalet med tummarna. Avlägsna magen och gälarna. Om du inte vet hur du skall göra be dem i fiskaffären att gära det. Dela krabbskalet på mitten med en köttyxa och dela krabborna i halvor. Knäck klorna. Krossa vitlöken, ingefäran och chilin i en mortel till en pasta.
    2. Hetta upp oljan i en förvärmd wok eller stor tjockbottnad stekpanna. Lägg i alla bitarna av krabban och stek under omrörning i 1 minut. Tillsätt pastan och stek under omrörning i ytterligare 2 minuter.
    3. Tillsätt ketchupen, sojasåsen, sockret och vattnet, rör om ordentligt och låt sedan sjuda under lock i 5 minuter. Flytta över till ett stort serveringsfat, garnera med salladslök och servera genast.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben